![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUkVyPIgLXL7o3cPuZPOLOq1YXXPhgm6yg0q_F9d1KkrEKYt45yNSEtOdTUQ2wUEm3_srX7i6f2obC3DnIyC3pYvOZM_cp9zM9wv7CMvg5259hD1x6L0oQSIPkO84wD9qxsKHSEGyENPM/s200/index.jpg)
برای دستور اول، بیسکویت های زنجبیلی ام را می گذارم. اینها به شکل آدم هستند و در کریستمس استفاده می شوند. خیلی درست می کنمشون چون پر از ادویه هستند و خیلی خوشگلند
یک قاشق چای خوری زنجبیل
یک قاشق چای خوری دارچین
یک قاشق چای خوری جوز هندی
نصف قاشق چای خوری پودر میخک
صد گرم شکر قهوه ای یا شکر معمولی
صد گرم کره
دویست گرم آرد من نصف آرد معمولی گندم و نصف آرد جو دو سر یا آرد برنج میریزم
یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر یا مخمر خشک شده یک تخم مرغ و یک زرده تخم مرغ
برای تزئین : شکلات تیره و سفید، پودر شکر، پسته، مربا قرمز یا الكرمز این یک نوع مشروبه با دارچین درست میشه برای دهن بیسکویت ها خیلی خوبه
در یک کاسه ی بزرگ کره ی نرم شده را با شکر با یک چنگال محکم هم می زنیم
ادویه ها را اضافه میکنم
در حال هم زدن تخم مرغ و یک زرده ی اضافی را اضافه میکنیم
مخلوط آرد را با بکینگ پودر اضافه میکنیم ولی کم کم و از طریق صافی
اگر خیلی سفت بشه چند قاشق شیر یا خامه اضافه میکنیم
مخلوطمان را به شکل توپ کرده در فویل میپیچیم و حد اقل یک ساعت در یخچال میگذاریم
توپ را با وردنه به طور نازک پخش میکنیم و با شکلهای آلمینیومی آدم یا حیوانات برش میزنیم
قبل از داخل فر کذاشتن، دهن بیسکویت ها را میتونیم با مربای قرمزی تزیین کنیم
بیسکویت ها را در فر از قبل گرم شده با حرارت بین ۱۷۰ و ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه میگذاریم. وقتی کمی پف کرد و طلایی رنگ شد آماده است
برای چشم از پسته، یا شکلات استفاده میکنیم و برای دهن اگه مربا استفاده نکردیم از مخلوط شراب و پودر قند استفاده میکنیم
نوش جان
As the first recipe, I choose my ginger man biscuit. They are european and american traditional biscuits especially for christmas. I like very much to make them, because they are full of spices and they are so beautiful!
1 teaspoon ginger
1 teaspoon cinnamon
¼ Teaspoon nutmeg
¼ Teaspoon Cloves powder 100 g brown sugar
100g butter
Flour 200 (I put half all porpose flour and half oatmeal or rice flour)
Organic yeast (if you do not find it, it's also good normal yeast) half a bag 1 egg and one yolk (it is fine with only one egg but the yolk makes it more crispy)
what we can use to decorate: dark and white chocolate, powdered sugar, pistachios, red jam or alchermes
- 1 hour before we begin, let the butter soften out of fridge.
- mix with a fork softened butter and brown sugar in a large bowl
- Add the spices
- Add the egg and 1 yolk and mix well with a fork
- In another bowl mix the flour with baking powder and add it to the first bowl passing through a strainer
- Mix well and if the mixture becomes hard, add 1 or 2 bags of liquid coffee creamer
- Make a ball from the mixture and wrap in foil.
- Let stand for at least 1 hour in refrigerator
- spread the ball down with the help of a rolling pin and some flour We use ginger men molds to cut the mixture in the form we want and cook in preheated oven 180° c for 20-25 minutes
- Before baking ginger men we can draw a red mouth with raspberry jam
- Decorate with white and dark chocolate that melted in a water bath in a plastic bag. then cut a small portion of the packet, and so we can use it like a pen: D
- To make a pink mouth we mix 2 spoon powdered sugar and Alchermes (it’s a liquor). I used also pistachios for their eyes! We use it a lot in Iranian pastries
I wish this blog was written in English
RispondiEliminaand I wish "blogspot.com" was not filter for Iranians and I wish I saw you everyday
"There is always a gap
My complaint is about that..."
...hamishe fasele ee hast dad az in daram....
ohhh khahari Shayesteh:( blogspot is filterd for iranians? how can you see me? I'll tell Stefano to resolve it for you ;) I promise you I'll write all my blog also in english , give me a few days!
RispondiEliminaTrust the wind my sister :)
باد من را تا تو خواهد برد :*